REKLAMA

Miód manuka dla lepszego zdrowia

Miód manuka produkowany jest przez pszczoły, które zbierają nektar z krzewu manuka roznącego głównie w Nowej Zelandii i na terenach południowo – wschodniej Australii. Miód ten jest znany na całym świecie, a swoją popularność zyskał dzięki właściwościom antybakteryjnym.

Miód manuka posiada szereg cennych właściwości, a między innymi poprawia krążenie krwi, poprawia ogólną odporność organizmu, obniża ciśnienie krwi, czy też wspomaga układ krwiotwórczy. Te wszystkie właściwości miodu manuka sprawiają, że jest on tak chętnie kupowanym produktem przez osoby cierpiące na różne choroby.

Zadbaj o zdrowie z miodem manuka

Gdy chcemy zdrowiej się odżywiać, pierwszym krokiem ku temu może być spożywanie miodu. Jedząc go regularnie, możemy działać leczniczo na nasz organizm. Na rynku można znaleźć wiele rodzajów miodu, jednak niektóre z nich wykazują szczególne własności zdrowotne. Takim miodem jest właśnie miód manuka, który posiada wiele unikatowych właściwości leczniczych. W momencie dojrzewania miodu wytwarza się w nim naturalny składnik o nazwie methylglyoxal, któremu miód ten zawdzięcza korzystne działanie lecznicze. Miód manuka wspomaga prawidłowe działanie układu pokarmowego, a także jest pomocny w leczeniu wrzodów żołądka, czy też refluksu.

 

manuka

 

Zażywając ten miód, możemy wzmocnić naturalną odporność organizmu, co wpłynie korzystnie na nasze samopoczucie. Wspomaga on walkę z takimi bakteriami, jak gronkowiec czy paciorkowiec, które mogą powodować wiele trudnych do zwalczenia chorób. Pomaga on w leczeniu odleżyn, jak i przyspiesza proces gojenia ran. Dodatkowo, miód manuka wpływa pozytywnie na kondycję skóry, przy czym proces gojenia różnorakich zmian skórnych jest zdecydowanie lepszy. Można go również stosować w leczeniu trądziku młodzieńczego. Poprzez regularne jego spożywanie możemy zwiększyć efekty leczenia anginy, czy też innych chorób gardła. Te wszystkie dobroczynne właściwości miodu manuka sprawiają, że jest on nie tylko doceniany przez osoby z różnymi schorzeniami, ale coraz częściej wykorzystuje się go w medycynie.

Miód manuka najlepiej spożywać rano na czczo, jednak nie więcej niż 3 łyżki na dzień. W zasadzie jedną dawkę tego miodu można zjeść wieczorem, nawet po umyciu zębów, gdyż posiada on właściwości bakteriobójcze.

Skąd biorą się wyjątkowe właściwości miodu manuka?

Miód manuka swoje antybakteryjne i antyseptyczne właściwości zawdzięcza związkowi o nazwie methylglyoxal (MGO). Badania wykazują, że miód ten zawiera go najwięcej spośród wszystkich miodów dostępnych na rynku. Im wyższa zawartość tego związku w miodzie, tym posiada on silniejsze działanie lecznicze. W miodzie manuka ilość MGO może się wahać, dlatego gdy decydujemy się na zakup tego miodu, zwróćmy na to szczególną uwagę. Miód ten jest produktem dość kosztownym, a cena jest uzależniona od zawartości MGO w jego składzie, dlatego dokładnie czytajmy etykiety przed zakupem. Ze względu na wyjątkowe i unikatowe właściwości lecznicze miodu manuka, warto zainwestować w naturalny produkt najwyższej jakości.

Wybierz i kup miód na Wcinaj Miód!

W dzisiejszych czasach na rynku dostępnych jest bardzo dużo różnych miodów. Wybór naturalnego produktu bez zbędnych ulepszaczy może okazać się dla nas nie lada wyzwaniem. Dlatego też warto skorzystać ze strony Wcinaj Miód!, gdzie nie tylko kupisz prawdziwe miody, ale także dowiesz się wiele ciekawych informacji na temat zdrowotnych właściwości różnych miodów. Na stronie Wcinaj Miód! wszystkie oferowane miody pochodzą ze sprawdzonych źródeł, dzięki czemu możesz w prosty sposób kupić naturalne produkty, które posiadają niesamowite walory smakowe. Chcesz mieć pewność, że kupujesz naturalny miód? Wejdź na stronę Wcinaj Miód! i wybierz go dla siebie! Pyszne i w 100 % naturalne miody znajdziesz tylko na stronie Wcinaj Miód!

Artykuł sponsorowany

01-10-2016